Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek A multifokális szemüveg megszokása

A multifokális szemüveg megszokása

Minden alkalommal, amikor új szemüveget vásárol, a szemeinek és az agyának hozzá kell szoknia az új lencsékhez. Különösen igaz ez, ha a legelső multifokális (progresszív) szemüvegét vásárolja meg! Ilyenkor a megszokás hosszabb időt vehet igénybe.

A multifokális lencsék megszokási ideje általában 1 naptól néhány hétig terjedhet. A lencséket úgy tervezték, hogy a lehető legkönnyebbé és legrövidebbé tegyék ezt az időszakot. Ha azonban követi az alábbi jó tanácsokat, akkor a megszokást még rövidebbé teheti:

  • A lencse megszokására nyugodt időszakot – például hétvégét – válasszon! Reggel, kipihent szemmel kezdjen neki a tanulásnak!
  • Viselje a szemüvegét, amilyen gyakran csak lehet! Ha folyton le- és felveszi, a megszokási folyamat lelassul. Különösen az első pár hétben fontos, hogy állandóan viselje!
  • Ne térjen vissza a régi szemüvegéhez! Az állandó váltogatás megterheli a szemet.
  • A szemüveg viselése közben próbálja meg a fejét is elfordítani abba az irányba, ahová nézni szeretne, ne csak a szemeit mozgassa!
  • Keresse fel rendszeresen Szakértő Látszerészét, hogy ellenőrizni tudja szemüvegkerete helyes illeszkedését, különösen akkor, ha a szemüvege hozzáütődött valamihez. A rendszeres ellenőrzés garantálja, hogy a lehető legjobb legyen a látása. Sose próbálja meg saját kezűleg beállítani a szemüvegét!

És persze ne felejtse el rendszeresen, szakemberrel ellenőriztetni a látását!

Látogasson el weboldalunkra, és tudjon meg mindent a multifokális lencsék működéséről, előnyeiről! A www. progresszivlencseszakerto.hu oldalon számos tanácsot is találhat első multifokális szemüvege kiválasztásához, hogy végképp eloszlassuk a kételyeket!

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark