Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek A szemüvegmobil lesz az új trend?

A szemüvegmobil lesz az új trend?

SzemüvegmobilAz elmúlt másfél évtizedben a mobiltelefonok formavilágát több divathullám is meghatározta.

A bonyolult mechanikai megoldásokat nélkülöző klasszikus kialakítást először a kagyló kivitel váltotta fel, mely azonos befoglaló méret esetén is lényegesen nagyobb kijelzőt és tágasabb billentyűzetet tudott felmutatni, ám összecsukott állapotban csak egy másodlagos megjelenítő segítségével lehetett gyors hozzáférést biztosítani bejövő híváskor a hívó fél nevéhez vagy az elmulasztott eseményekhez.

Az egyetlen kijelzőt igénylő csúszkás kialakítás a viszonylag bonyolult mechanika ellenére is sokáig uralta a piacot, ám a kecsesebb kialakítással kecsegtető érintőkijelzős megoldások szépen lassan átvették a vezető szerepet. Rövidesen azonban ezek is a múlt homályába veszhetnek.

A Nokia Conversations szerint a következő trend a szemüvegre emlékeztető kialakítás lehet, hiszen itt a virtuális kijelző mérete tetszőlegesen nagy lehet, ráadásul az egyre keresettebb AR (Augmented Reality – kiterejesztett valóság) alkalmazások nem kell, hogy a telefonban lévő kamera képét használják. A szemüveglencse fényáteresztő képessége ugyanis adott esetben szabályozható lehet, vagyis a felhasználó által, a lencsén keresztül látott valódi kép is kiegészíthető lehet extra információkkal, melyhez a pozíció- és irányadatokat a beépített GPS és digitális iránytű szolgáltathatja.

Az AR szemüvegekbe oltott mobilok már számos piaci elemző futurisztikus víziójában is szerepeltek, noha a virtuális szemüvegek jelenleg inkább csak kiegészítőként funkcionálnak és a magas áruk miatt nem is túl népszerűek. Az egyre nagyobb megjelenítők iránti igény azonban utat adhat a virtuális megoldásoknak, melyek új lehetőségeket teremtenek, és új kezelőfelületeket igényelnek. Az AR megoldások használata ma még kényelmetlen, de a szemüveges kialakítás akár az autós navigációt is biztonságosabbá teheti, hiszen így a térkép és az útmutatás folyamatosan szem előtt történhetne.

Forrás:http://mobilarena.hu/hir/a_szemuvegmobil_lesz_az_uj_trend.html

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark