Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek A tökéletes látás az optikusánál kezdődik

A tökéletes látás az optikusánál kezdődik

optikaAmikor besétál egy optikába, az első dolog, ami felkelti a figyelmét, az a szemüvegkeretek sokasága, amelyekből választhat. Egy szemüvegkeret nagyon sokat számíthat a megjelenésében, kifejezi a stílusát, ugyanúgy, ahogyan a ruhák vagy egy frizura is. A tökéletes látás kialakításához azonban az első lépés nem feltétlenül a szemüvegkeret, hanem az Önhöz és az életstílusához leginkább illeszkedő szemüveglencse kiválasztása.

 

 

 

A legmodernebb technológiáknak köszönhetően mára már lehetővé vált a teljesen személyre szabott szemüveglencsék gyártása. Így a szemüveglencse kiválasztását ma már nem csak a szükséges dioptria, cylinder és prizma határozza meg, hanem a személyes életmód és a szemüvegviselési szokások is. A tökéletes eredmény eléréséhez az optikusnak nagyon pontos méréseket kell elvégeznie, de kulcsszerepe ellenére nem ő az egyetlen, aki befolyásolja a végeredményt.

Ismerkedjen meg szemüvegével mielőtt elkészül!

Az optikusok manapság olyan korszerű eszközökkel rendelkeznek, amelyekkel biztosítják, hogy Ön valóban a legapróbb részletekig tökéletes szemüveglencsét kapjon. A video centírozó rendszerrel olyannyira pontos méréseket végezhetnek el, melynek köszönhetően akár egy tized milliméter pontossággal tudják a keretbe illeszteni a lencsét. A gép egy digitális fényképet készít Önről, amelyet a lencse gyártójának akár azonnal át is tud küldeni. A gyártó ezt a képet veszi alapul a lencse legyártásához, természetesen a mért értékekkel, az orvos által felírt recepttel és a kiválasztott szemüvegkerettel egyetemben.  Az optikus használhat speciális konzultációs szoftvereket is, ezekkel ki tudja választani a legmegfelelőbb lencsét az Ön számára az alapanyagtól a felületkezelésekig, rétegekig.

Egy rendelési és demonstrációs rendszer segítségével azt is bemutathatja, hogy milyen vastag lesz az Ön új lencséje, és hogy hogyan fog látni vele. Azt is megnézheti, hogy hogyan fog állni Önnek az új szemüvege. De mindegy, hogy az optikus milyen eszközöket használ, biztos lehet abban, hogy az Önnek leginkább megfelelő szemüveglencsét és felületkezeléseket fogja javasolni.

Miután az optikus megkapja a lencséket a gyártótól, legelőször is leellenőrzi, hogy a lencsék paraméterei megegyeznek –e azzal, amit megrendelt. Az optikus műhelye olyan modern csiszoló- és precíziós gépekkel van felszerelve, amelyekkel méretre és formára tudja igazítani a lencséket, hogy azok pontosan illeszkedjenek a kiválasztott keretbe. Miután belehelyezte a lencséket az új keretbe, meg fogja kérni Önt, hogy fáradjon vissza az üzletbe, hogy az Ön fejéhez, arcához tudja igazítani a szemüvegét.  Meggyőződik arról, hogy a keret és a lencsék valóban megfelelnek-e az Ön korábbi elvárásainak, majd még néhány kisebb igazítás és ellenőrzés után, Ön magabiztosan és elégedetten hagyhatja el az optikát új szemüvegében.

Forrás: BLINQ Anniversary Edition

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark