Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Az öregszeműség – A Multifokális lencse szükségessége

Az öregszeműség – A Multifokális lencse szükségessége

Ön mpresbiopiailyen mentséget próbál találni arra, amikor úgy érzi, egyre nehezebben olvas vagy dolgozik a számítógéppel? Nos, valóban úgy tűnhet, hogy a betűk lesznek egyre kisebbek és kisebbek, de a valóságban sajnos az Ön látása romlik. Ez a jelenség, amivel előbb vagy utóbb mindenkinek szembe kell néznie, a presbiópia.

A presbiópia a tudományos elnevezése az időskori távollátásnak (öregszeműségnek). A görög eredetű 'presbys', azaz öreg, és az 'opia', azaz szem szóból ered. Lényeges különbség van a presbiópia és a távollátás között: az utóbbi többnyire veleszületett látáshiba, vagy akkor alakul ki, ha a szem bizonyos funkciói (például a fókuszálás vagy a részletek felismerése) nem optimálisak. Ezzel szemben az időskori távollátás, egy természetes fiziológiai folyamat eredménye, amely során a szemlencsék rugalmassága fokozatosan csökken, általában 40 éves kor felett. Ez okozza, hogy egyre nehezebb olvasni és a tárgyakat meglátni 30 centiméteres távolságon belül. A presbiópia tehát egy természetes jelenség, egy élettani változás, mely előbb-utóbb hatással van mindannyiunkra.

 

Multifokális szemüveg – Éles látás a jobb teljesítmény szolgálatában

Ha romlik a látásunk, az olyan egyszerű tevékenységek is, mint például a számítógépes munka, nehézséget jelenthetnek számunkra. A homályos látás gyakran rossz testtartást eredményez ülő helyzetben, mivel hajlamosak vagyunk túl közel ülni a számítógép képernyőjéhez, hogy jobban lássuk a monitort. Előbb vagy utóbb ez nyaki fájdalmakhoz, fejfájáshoz, fáradsághoz és a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet. Pedig modern életünk egyre nagyobb teljesítményt követel meg tőlünk, különösen a munkahelyünkön. Így egy olyan speciális szemüveg használata, ami növeli a munkahelyi kapacitásunkat, javítja a teljesítményünket, az eredményeinket és csökkenti a szemfáradtságot, ha 8-9 órát töltünk a számítógép monitora előtt, döntő fontosságú lehet.

Mit tehet az öregszeműség ellen?

Noha az öregedést nem állíthatja meg, nem kell beletörődnie abba, hogy többé már nem lát élesen. A presbiópia sebészileg nem gyógyítható, de korszerű szemüvegekkel már korrigálható. A presbiópia korrekciója olvasószemüveggel nem tökéletes, mert a közeli dolgokat élessé teszi ugyan, de a távoliakat elhomályosítja, így olvasószemüvegben nem lehet autót vezetni és TV-t nézni sem. A távoli és közeli váltások ráadásul megerőltetőek lehetnek, a képek eltorzulhatnak, amitől bizonytalan érzése lesz. Annak érdekében, hogy a közelre és távolra nézés esetén ne kelljen állandóan cserélgetni a szemüveget, hagyományos bifokális szemüveg is használható, mely speciális lencséinek felső része a távol-, míg alsó része a közellátást segíti. Azonban a presbiópia legtökéletesebben multifokális (más néven progresszív) szemüveggel korrigálható, amely nem csak közelre és távolra, hanem minden köztes távolságra is éles látást nyújt, nem úgy, mint a bifokális lencsék. A legmodernebb Hoya progresszív lencsék megszámlálhatatlanul sok fókuszponttal rendelkeznek, így optimális korrekciót biztosítanak minden távolságra, miközben egyszerre ötvözik a legfejlettebb technológiát és a viselési komfortot, így adják vissza a fókuszált látás élményét.

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark