Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Harry Potter, az új trend

Harry Potter, az új trend

Harry PotterVajon gyermekeink hogyan viszonyulnak a szemüveghez? Még mindig a gúnyolódás tárgyai a „pápaszemesek" az osztályban? Ennek jártunk utána kicsit, minden korosztályban.

Legújabb felmérésünk hatalmas meglepetést hozott: a nem szemüveges gyerekek 15 %-a kifejezetten szeretne szemüveges lenni, és a megkérdezettek 24%-át nem érdekelné, ha szemüveget kellene viselnie. Valószínűsíthető, hogy a felmérés mögött nem más, mint a népszerű Harry Potter sorozat áll, ugyanis a 10 éves kor alatti gyerekek 85%-a úgy gondolja, hogy a szemüveg viselésével hasonló mágikus tulajdonságokat is elsajátíthat.

Harry Potter sajátos stílusirányzatával új, követendő példa lett, így a 7 és 16 éves kor közötti fiatalok számára a szemüvegviselés egyre népszerűbb lett. Ha megkérdezünk egy gyereket arról, hogy ki az első szemüveges személy, akit fel tud idézni, egyértelműen Harry Potter nevét említi. A kicsit idősebb válaszadók Gálvölgyi Jánost, Jakupcsek Gabriellát vagy Lékó Pétert említették, de a listára felkerült mindenki „kedvenc" agyturkásza, Csernus Imre is. Tovább haladva a korosztályok mentén, olyan klasszikus szemüvegesek is megjelentek a válaszok között, mint Dr. Bubó, John Lennon és érdekes, de a vak Stevie Wonder is!

Ön belegondolt már, ki jut elsőnek eszébe, mint híres szemüveges?

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark