Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Ingyenes látástesztet indít augusztusban az Opticnet

Ingyenes látástesztet indít augusztusban az Opticnet

a_nagy_latasteszt_logo_ujFelmérések bizonyítják, hogy a világon az emberek több mint 50%-ának szüksége lenne valamilyen látáskorrekcióra. Magyarországon ennek ellenére a 14 év feletti korosztályból 1,5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton, holott látásuk nem tökéletes. A Nagy Látásteszt célja éppen az, hogy minél szélesebb rétegeknek tegye elérhetővé ingyenesen a látás esetleges problémáinak kiszűrését, tesztelését és minél több emberhez juttassa el az üzenetet, hogy a rendszeres látásvizsgálattal sok betegség megelőzhető, vagy jelentősebb eredménnyel korrigálható.

 

 

Rendszeres vizsgálattal a szembetegségek 80 százaléka megelőzhető

A WHO szerint a szembetegségek 80 százalékát meg lehetne előzni. Félelmetes tény, hogy a világon 45 millió vak ember él, további 135 millió pedig súlyos látási nehézségekkel küzd, miközben mindezen problémák 80 százaléka - ha időben felfedezik - megfelelő kezeléssel megelőzhető vagy gyógyítható lenne.  Magyarországon ennek ellenére a 14 év fölötti korosztályból 1,5 millió ember még sosem volt látásvizsgálaton.

A Nagy Látásteszt optikai partnere, az Opticnet Hungary Egyesülés ezért tűzte ki célul, hogy Magyarország 70 településén, A Nagy Látásteszt buszán tesztelik a lakosságot szakértő látszerészek segítségével. A résztvevők így mindössze 5 perc alatt megtudhatják, hogy a látásuk jó, esetleg korrekcióra, további vizsgálatokra szorul-e.

Élesebb látás- jobb életminőség

A szembetegségek okozta változások szinte észrevétlenek, akár évekbe telhet, mire tünetet okoznak. A rendszeres ellenőrzés lehetővé teszi, hogy még kezdődő állapotban felfedezzék a szem betegségét, és ennek köszönhetően jobb eredménnyel korrigálják azt. Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg később súlyossá váló szembetegség, hanem akár a cukorbetegség vagy a magas vérnyomásra utaló jelek is kiszűrhetőek. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka gyakran az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy egy nem megfelelő látásjavító eszköz viselése. Másik oka lehet például a tartós számítógépes munka, amely nem csak a szemet érintheti, hiszen gyakran fejfájást, nyak-, váll- és/vagy hátfájdalmat, pszichés fáradtságérzést is okoz. Különböző felmérések szerint a számítógép előtt dolgozók 50-80%-át érintik időnként a fenti problémák.

Az éleslátás egy olyan életminőséget befolyásoló szükséglet és egyben lehetőség is, melynek köszönhetően sikeresebbek lehetünk a munka, a sport vagy tanulmányaik során, vagyis teljesebb életet élhetünk. Egy helyesen elkészített szemüveg vagy kontaktlencse a jó közérzet alapvető feltétele, szükséges a pontos munkavégzéshez, vagy akár a közlekedésben való felelősségteljes részvételhez, hiszen a világ nem alkalmazkodik látásunkhoz.

A szem leggyakoribb optikai hibái, amelyek időben felismerve, megfelelően kezelve nagyobb eredménnyel korrigálhatóak:

 A Nagy Látásteszt optikai partnere az Opticnet hálózat - a Szakértő Látszerészek CsoportjaOpticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark