Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Környezetbarát szemüvegek a Guccitól

Környezetbarát szemüvegek a Guccitól

Gucci_acetat_szemuvegkeret

2011 májusában  a világ vezető luxusmárkája, a Gucci bejelentette, hogy  egy új környezetbarát  kollekciót dob piacra.

A négy új modell egy innovatív acetát alapanyagból készült, amely a szemüvegkereteknél használt hagyományos acetátokhoz képest több természetes eredetű anyagot tartalmaz. A különleges acetátot két színben, kizárólag a Gucci szemüvegeihez készítették: izzó Havanna piros vagy zöld háttérrel, amely a márkára jellemző zöld – piros - zöld pókháló motívumot idézi.

Az augusztusban bevezetésre kerülő Gucci Eyeweb Kollekció azoknak a fiatal és dinamikus fogyasztóknak készül, akiknek szívügye a környezetvédelem. A kollekció részét képezi két bio-alapanyagú napszemüveg is, ami természetes ricinus magvakból készül. A szemüvegeket ugyanaz a kényelem és minőség jellemzi, mint amilyet a szemüveggyártásban napjainkban használt legjobb műanyagok nyújtanak, de a nagy százalékban természetes eredetű alapanyagok csökkentik a termelés során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.

2012-es év első felében új csomagolást is kapnak a környezetbarát szemüvegek, amelytől a gyártási folyamat leegyszerűsödését várják, így csökkentve fokozatosan a káros környezeti hatásokat. Emellett a termékkatalógust is környezetbarát, újrahasznosított papírból készítik majd el.

A Gucci és Safilo közösen dolgozik azon, hogy egy olyan anyagot hozzanak létre, ami a műanyag alternatívája lehet. Ezt szem előtt tartva továbbra is törekedni fognak a környezettudatosságra, miközben azokat az emberi, erkölcsi és társadalmi értékeket hirdetik, amelyek mindig is megkülönböztették ezt az előkelő olasz luxusvállalatot.

2004-ben a Gucci az egyike volt azoknak a cégeknek, akik úttörő módon megszerezték a Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás tanúsítványt a teljes termelési metódusukra. Ez a bőrdíszművekre, ékszerek, cipők és ruházati termékek gyártására vonatkozó tanúsítvány az üzleti etikát testesíti meg, tiszteletben tartja az emberi jogokat, a munkások egészségét, biztonságát és egyenlő esélyeket biztosít.

A vállalat környezettudatosságát bizonyítja, hogy 2010-ben a Gucci világszerte bevezetett egy öko-barát programot, melynek célja a vállalat által a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentése volt. A kezdeményezés középpontjában a csomagolás állt, amelyet úgy terveztek meg, hogy kevesebb alapanyagot kelljen felhasználni, és kizárólag környezetbarát, 100%-ban újrahasznosítható anyagokat alkalmazzanak. Ezzel egy időben a Gucci bevezetett egy másik ígéretes programot is, ami többek között a papír alapanyagok fokozatos kivonását és a szállítások optimalizálását érintette annak érdekében, hogy csökkentsék a közúti szállításokat és az ebből fakadó szén-dioxid kibocsátást. Hatékonyan átalakították a gépjármű parkot és az üzletek energia felhasználását.

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark