Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Melyik szemüveg illik az arcformájához? (II. rész)

Melyik szemüveg illik az arcformájához? (II. rész)

Opticnet - Szemüvegkeret választás arcformák szerintAz előző cikkünkben bemutattuk, milyen arcformához mely keretek illenek, nem szóltunk viszont arról, hogy a jól megválasztott szemüveg segíthet a nem kívánatos tulajdonságok leplezésében, vagy éppen az előnyös formák kiemelésében.

Orr és szem

Hosszúnak találja az orrát? Rövidebbnek tűnik, ha alacsony híddal ellátott keretet használ, ezáltal a hosszú orr kevésbé feltűnő. Az ilyen keret optikailag rövidíti az orrot, mivel olyan benyomást kelt, mintha az orra csak a szemüvegnél kezdődne. Sötét színű híd használatával a hatás tovább fokozható.

Előfordulhat, hogy orra éppen kicsi. Ebben az esetben válasszon magas híddal ellátott szemüveget. Azok a keretek, amelyeknek hídja a lencse felső síkjában található, optikailag nyújtják az orrot. A szemek közti távolság a híd hosszával optikailag csökkenthető vagy éppen növelhető.

Szemei közel állnak egymáshoz? Akkor válasszon keskeny, világos színű híddal és sötét vagy elütő színű keretet, mert ezáltal a szemek közti távolsági optikailag növelhető. Figyeljen arra, hogy a lencsék ne legyenek túl nagyok, mert nagyméretű lencsék esetén a hatás elmaradhat!

Ha szemei távol állnak egymástól, akkor válasszon feltűnő színű, széles híddal ellátott világosabb keretet. Ez optikailag közelebb hozza szemeit, így arca kevésbé tűnhet szélesnek.

Opticnet - Szemüvegkeret hosszú orrhoz Opticnet - Szemüvegkeret kis orrhoz
Opticnet - Szemüvegkeret közel ülő szemekhez Opticnet - Szemüvegkeret távol álló szemekhez

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?





Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark