Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Mozivászon a szemüvegben

Mozivászon a szemüvegben

Mozi a szemüvegbenEzt látnod kell! A technika újdonságai az élet minden területére begyűrűznek. Gondoltad volna, hogy ma már a TV-t sem kell bekapcsolnod, hogy mozizhass? Csak megfelelő szemüveget kell választanod!

 Az Olympus új fejre illeszthető kijelzője (HMD) már vezetékek és külső energiaforrás nélkül is képes működni. A készülék szemüvegként és nagyméretű mozivászonként egyaránt használható. A gyártó reméli, hogy az elkövetkezendő években népszerűvé válik az effajta kijelzők kategóriája.

Az Olympus bemutatta legújabb fejre illeszthető kijelzőjét (HMD - Head Mounted Display), amely immáron önállóan, vezetékek, és külső energiaforrás nélkül működik. Az eddigi ilyen készülékeknek szükségük volt egy nagyobb, külső energiaforrásra, amelyhez rendszerint egy test mellett végigfutó vezetéken csatlakozott a kijelző.

Az Olympusnak sikerült elérnie, hogy legújabb modelljénél ilyenre ne legyen szükség: ez a HMD már beépített energiaforrással rendelkezik. A vezeték nélküli kijelző akár szemüvegként is használható, a lencsék egyébiránt 110.000 pixelt képesek megjeleníteni.

A mindössze 30 grammos kijelzőt amikor épp nem mozivászonként szeretnénk használni (ekkor egyébként 50 centiméteres képet látunk magunk előtt), akkor is hasznát vehetjük képességeinek: a készülék képes különböző információk, adatok megjelenítésére, így a vonatállomáson például a szerelvény érkezési idejét is figyelhetjük.

Az Olypmus reményei szerint az új HMD keresett lesz a piacon, és 2012-re már nagy érdeklődésre tarthat számot.

Forrás: www.pcworld.hu

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark