Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Napszemüveg trend 2010

Napszemüveg trend 2010

Emporio_Armani_napszemvegMi nők azt gondolhatnánk, hogy napszemüveget választani kevésbé macerás, mint megtalálni az ideális fazonú farmert, a tökéletesen álló kosztümöt vagy egy kényelmes mégis elegáns lábbelit. Sajnos, a helyzet ennyire nem egyszerű. Igaz a napszemüveg elsődleges feladata a szem védelme, de mint a nyár legszembetűnőbb kiegészítője, szezonról szezonra változik.

 

Számos forma és szín között válogathatunk ma már a palettán, ezért érdemes már tavasszal alaposan áttekintenünk, hogy mi is lesz a divat idén nyáron.

Noha a különböző gyártók kollekciói jellegzetesek és eltérőek, a 2010-es nyár napszemüveg trendjéről általánosságban elmondható, hogy a tervezőket továbbra is a retró formák ihlették meg. A 60-as évek inspirálta ovális formák túlhangsúlyozott, méretes szemüveglencsékkel egészülnek ki, melyeket még inkább kihangsúlyoznak a kontrasztosan vékony szemüvegszárak. A hagyományos színvilág mellett idén már a legnevesebb márkák kollekcióiba is bekerültek az elevenebb, olykor harsányabb színek is, illetve a fémkeretes napszemüvegek is egyre nagyobb teret hódítanak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a tervezők ne gondoltak volna a visszafogottabb stílust kedvelőkre, hiszen szinte minden kollekcióban akad néhány hagyományos darab.

Múltidéző óriás

Max_Mara_napszemveg

Ez a stílus tavaly óta hódit töretlen sikerrel. Az “óriás” tökéletes védelmet biztosít a káros napsugarak ellen, de az indiszkrét tekintetektől is megvéd. A retróval kombinált modern szemüvegek tökéletesek erre a nyárra.

Sportos

Carrera_napszemveg

A sportosabb modellek továbbra is helyet kapnak a trendpalettán. A fehér keret idén nyáron is mindenképpen nyerő!

Stílusos

Dior_napszemveg

Örökérvényű igazság: Az elegancia sosem megy ki a divatból! A strasszos díszítések helyét ugyanakkor idén a lakk- és bőrfelületek veszik át.

Avantgárd

Giorgio_Armani_napszemveg

Ebbe a stílusba azok a modellek tartoznak, amelyek a retró stílus mellet sportosak. A retró stílust a keret adja ez esetben, ami lehet faragott, vagy kristállyal kirakott, legtöbb esetben a keret nem öleli körül teljes mértékben a lencsét.

Ha még nem tudja, melyik stílusirányzat illene Önhöz, látogasson el a legközelebbi Opticnet Partner optikába, ahol Szakértő Látszerészeink segítenek majd kiválasztani az Önnek leginkább megfelelő napszemüveget!

 

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark