Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Nem tudod, milyen napszemüveg állna jól neked? Segítünk!

Nem tudod, milyen napszemüveg állna jól neked? Segítünk!

napszemuvegMindnyájan tudjuk, hogy a tökéletes napszemüveg megtalálása nem könnyű feladat. Azt gondolhatnánk, hogy a hétköznapokban szemüveget viselők talán egyszerűbben teszik le a voksukat egy-egy darab mellett, pedig gyakran ők is bizony tanácstalanul állnak az optikai üzletben. Ráadásul a trendek is évről-évre változnak, de némi támpontot jelenthet, ha legalább azzal tisztában vagyunk, milyen formák és színek állnak jól az arcformánkhoz. Ebben szeretnénk most útmutatást nyújtani neked, hogy még a strandszezon kezdete előtt megtaláld a legtökéletesebb napszemüveget!

 

Segítségképp néhány javasolt modellt is bemutatunk a Converse legfrissebb napszemüveg kollekciójából, amiből válogathatsz!

Kerek arcformához

kerek_arcHa kerekded arcformával áldott meg a sors, akkor többnyire a napszemüveg spektrum valamelyik végén helyezkedsz el: vagy fantasztikusan áll egy napszemüveg, vagy előáll a 2000-es évek elején jellemző volt bogár effektus (emlékszel még azokra az óriási szemüveglencsékre?). Az arcod legszélesebb része az orca, melynek hossza nagyjából megegyezik a homlokod és az állad közötti résszel. Ennek köszönheted, hogy számtalan szemüvegforma közül válogathatsz. A legoptimálisabb választás egy aszimmetrikus forma, ami felfelé kiszélesedik, ezáltal kontrasztosabbá teszi az arcod, vagyis az aviátor napszemüvegek minden bizonnyal jól állnak majd neked. Kerülendőek ugyanakkor a túlságosan szögletes illetve a tökéletes kör alakú Lennon szemüvegek!

Converse_Endorser_gunmetal_58-14-145 Converse_American_dream_black_59-14-145 Converse_Half_stack_glow_60-13-140
Converse Endorser Gunmetal
Converse American Dream Black
Converse Half Stack Glow

 

Szív alakú archoz

sziv_alaku_arcHa szív formájú az arcod, igazán szerencsésnek mondhatod magad! A szív alakú arc ugyanis azt jelenti, hogy vékony az állad és magasan ülnek az arccsontjaid, ezt azonban semmiképp se hangsúlyozd nehéz keretekkel vagy túlzott geometriai formákkal. A drámaian szeszélyes macskaszemforma azért kitűnő választás, mert szinte tökéletesen leköveti az állkapcsod vonalát. Mivel nagyon karakteres az állad, törekedj arra, hogy olyan napszemüveget válassz, aminek a felső vonala egyenes, a lencséi viszont kerekek. Olyan formát keress, ami felül szélesebb, alul keskenyebb, és minden bizonnyal pompás benyomást keltesz majd az új napszemüvegedben.

Converse_Who_knows_black_55-15-135 Converse_Line_up_glow_50-21-140
Converse Who Knows Black Converse Line Up Glow

 

Ovális archoz

ovalis_arcIgazán szerencsés vagy, hiszen szinte bármilyen napszemüveget felpróbálhatsz, nem fogsz csalódni! Az ovális arcforma legfőbb jellegzetessége ugyanis, hogy majdnem teljesen szimmetrikus. Javasoljuk, kísérletezz bátran, de bizton állíthatjuk, hogy egy túlméretezett lencsés, csapott hidas napszemüvegben mindenkit leveszel majd a lábáról. Törekedj arra, hogy lágy vonalú napszemüvegeket válassz, kerek lencsékkel és íves híddal. Vékony keretekkel igazán jól kiemelheted a formás álladat. Mindenképpen mellőzd ugyanakkor az olyan egyenes vonalú napszemüvegeket, mint az aviátor.


Converse_Record_deal_aqua_58-19-140 Converse_Independence_purple_54-14-135
Converse Record Deal Aqua Converse Independence Black

 

Szögletes, hosszúkás arcformához

szogletes_hosszukas_arcHa az arcod formája hosszúkás és szögletes, nem lesz könnyű feladat megtalálnod a tökéletes napszemüveget. Az arcod lényegesen hosszabb, mint amilyen széles, ezért a nagyméretű napszemüvegek állnak jól neked, de a szimmetrikus, ovális arcformával rendelkezőkkel ellentétben, a hajlított hidakat kerülnöd kell. Semmi szükség arra, hogy optikailag tovább nyújtsd az arcodat, cseréld le a kerek formákat szögletesebb lencsékre. Olyan napszemüveget válassz, ami az arccsontodon ül, és meglátod az arcod mellett eltörpül majd a keret.

 

Converse_Line_up_black_50-21-140 Converse_The_close_talker_matt_black_55-18-140
Converse Line Up Black Converse The Close Talker Matte Black

 

Szögletes archoz

szogletes_arcA szögletes arcformát nehéz leírni, de a legjobban talán karakteres állal és szögletes homlokvonallal jellemezhető. A te esetedben az ideális választás, ha a szemüveglencsék teteje magasabban helyezkednek el az orron található hídnál. Ne aggódj, kerekded formákkal és kisebb méretű keretekkel azért szembetűnően finomíthatóak a szigorú vonások.

 

 

Converse_The_traveler_black_58-14-130 Converse_The_traveler__purple_grad_58-14-130
Converse The Traveler Black Converse The Traveler Purple Grad

Forrás: www.refinery29.com

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark