Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Szem nem marad szárazon

Szem nem marad szárazon

szem

A nyári forróság idején igencsak aktuális kérdés, hogy miképp ápoljuk a kontaktlencsénket és a szemünket. A rendkívüli szárazság és az irodák légkondicionálója egyaránt megpróbáltatások elé állít minket, különösen ami a kontaktlencse viselést és a szemszárazság elleni küzdelmet illeti. Ez persze nem jelenti feltétlenül azt, hogy le kell mondani a kontaktlencse viselésről. A kulcsszó sokkal inkább a tudatos NEDVESÍTÉS!

A zárt helyiségek legkondícionálói mellett a por, a dohányfüst, a túlzott stressz, valamint a monitorok előtt végzett huzamosabb idejű munka is kifáraszthatják a szemet, ami tovább ronthat a szárazságérzeten, melynek hatására viszkető, szúró érzés, homályos látás, túlzott fényérzékenység vagy a szem kivörösödése jelentkezhet.

Már néhány életmódbeli változtatással is hozzájárulhatunk ezeknek a tünetek enyhítéséhez. Fontos például a szem dörzsölésének kerülése, a tudatos és rendszeres pislogás, az elegendő folyadékbevitel, a helyiség párásítása, napszemüveggel történő védekezés a napsütés, a szél, valamint a por ellen, illetve a dohányfüst kerülése.

Érdemes ebben az időszakban továbbá olyan kontaktlencsét választani, ami jó nedvedítő hatású és magas a víztartalma.  Ennek a kritériumnak nagyon jól megfelelnek a Bioflex kontaktlencsék, melyek közül a hétköznapokra a Bioflex Premium havi, nyaraláshoz pedig a Bioflex One Day egynapos kontaktlencsét ajánljuk.

A égő, viszkető érzéstől műkönnyek és speciálisan, kontaktlencsékhez javasolt nedvesítő cseppek segítségével is megszabadulhatsz. Az Opticnet Partnereknél széles választékot találsz ezekből. Szakértő látszerészeink szívesen segítenek kiválasztani a kontaktlencsédhez leginkább illőt. 

 

 

 

 

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark