Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Vakfolt - Teszteld magad!

Vakfolt - Teszteld magad!

Mi az a vakfolt? Minden szemnek van egy „vakfoltja", ahol a retina kapcsolódik a látóideghez és egy idegekből álló „tölcsért" képez, aminek a középpontjában a fényt nem érzékeljük.

A vakfolt az, ahol az összes neuron összegyűlik és a látóideg továbbszállítja az információt a szemből az agyba. Ezen a területen nincsenek foto receptorok, így például ha egy fénycsóva érkezik a szemünknek erre a területére a szemlencsénken keresztül, az agyunk nem dolgoz fel semmilyen információt, mivel nem érzékeltük ezt a fényjelenséget. A vakfoltunk helye egy nagyon egyszerű kísérlettel megállapítható.

Találd meg a vakfoltodat!

VakfoltGyerünk, keressük meg a te vakfoltod hol is van!

Látod a két rajzot. Takard le a jobb szemed és figyeld a piros pöttyöt erősen a bal szemeddel. Utána lassan távolodj el a monitortól (ha eddig is távol voltál,akkor menj még messzebb). Ahogy távolodsz a monitortól (közben ne nézz a kék csillagra) lesz egy pont ahol a kék csillag eltűnik a képről. Ott van a te vakfoltod!

Eltűnt a kék csillag? Próbáld meg a másik szemeddel is, úgy hogy most a bal szemedet takarod le és a jobbal nézed a kék csillagot!

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark