Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Cikkek Wayne Thiebaud - Szemüvegek a művészetben

Wayne Thiebaud - Szemüvegek a művészetben

Szemüvegek és művészetAz arizonai születésű Wayne Thiebaud művészet iránti érdeklődését kezdetben a rajzfilmfigurák és rajzfilmsorozatok ihlették.

A tinédzser Thiebaud maga is rajzfilmesként kezdte művészi pályáját és egy rövid ideig a Walt Disney stúdiók animátoraként dolgozott. Californiá-ban és New Yorkban plakáttervezőként ill. reklámművészként tevékenykedett, mielőtt úgy döntött, hogy festőként építi tovább a karrierjét.

Miután 1956-ban New Yorkba költözött, fontos alakja lett az Absztrakt Expresszionista Mozgalomnak. Különösen Willem de Kooning és Franz Kline művei inspirálták, de a művészetét azáltal tette egyedivé, hogy az expresszionistáktól átvett vastag vonalakat a saját stílusára formálta. Az 1960-as évek elejétől az élelmiszereket és hétköznapi használati tárgyakat ábrázoló könnyed festményei tették őt híressé. Az élettelen tárgyakat többnyire világos háttéren, vastag ecsetvonásokkal jelenítette meg, de ami igazán életre keltette a képeket, az a különleges fény - árnyék ábrázolás volt.

A 2000-ben készült Five Rows of Sunglasses (5 sor napszemüveg) névre keresztelt festményén a különböző napszemüveg stílusokat is megjelenítette.

Forrás: http://www.phillipscollection.org/research/american_art/artwork/Thiebaud-Five_Rows_Glasses+.htm

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark