Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Hasznos tanácsok Kontaktlencsét viselőknek Hasznos tippek kontaktlencséhez

Hasznos tippek kontaktlencséhez

Opticnet - Hasznos tippek kontaktlencséhezGyakorlati tanácsok kontaktlencse viselők számára.

 • Ha valamilyen gyógyszert ír fel az orvos, kérdezze meg, nem okoz-e gondot kontaktlencseviselésnél, és olvassa el, mit ír a betegtájékoztató és mit mond a gyógyszerész. Ne felejtse el, betegen a kontaktlencseviselés más, mint egészségesen!
 • Kövesse a lencseviseléshez kapott utasításokat! A kontaktológusa az alapos vizsgálat alapján meghatározza, milyen lencsét viselhet, milyen viseleti módban. Napi viselet: minden lefekvés elõtt ki kell venni, tisztítani, öblíteni, és fertõtleníteni, éjszakára tárolni kell a lencsét az elõírás szerint. Éjszakai viselet (kiterjesztett vagy rugalmas viselet): mivel ez nem mindenki számára alkalmazható, csak a kontaktológus tanácsára alkalmazza. Az eddig ilyen célra használható lencséket maximum 6 éjszakán át viselheti egymás után. Miután kivette a szemébõl, tisztítás, öblítés, fertõtlenítés, tárolás. Lencse csere: a lencse rendszeres cseréje a legegészségesebb módja a kontaktlencse viselésének. Mivel a szennyezõdések hosszútávú felrakódása a lencsefelszínre nem kerülhetõ el, egyre több szakember ajánlja a rövid idõközönként történõ lencsecserét. Ez mindig a kontaktológus utasítása szerint történjen.
 • Ha délután, este kényelmetlen a lencse, amit okozhat szárazság, túl szoros lencse, lerakódások, vagy a szem és lencse között felgyülemlett sejttörmelék, a legjobb dolog a lencsét levenni, letisztítani és leöblítés után visszahelyezni. Jobb hatású, mint nedvesítõcseppet cseppenteni, igaz viszont, hogy ez utóbbit bárhol bármikor megtehetjük.
 • Mit csinál, ha olyan helyen esik ki a lágy kontaktlencse a szemedbõl, ahol nincs a közeledben az ápolószer, hogy visszategye? Csapvizet semmiképpen ne használjon! A legkevésbé rossz, amit tehet, hogy a nyelvére rakja a lencsét, hogy ne száradjon ki. Igaz, hogy ezt minden optikus és orvos tiltja, de csak azt, hogy utána a szemedbe visszarakd. Eszébe se jusson visszatenni! A szájban csak szállítsa a lencsét, míg a folyadékhoz hozzájut, ugyanis ezután teljes fertõtlenítést kell végezni! Addig maradjon fél szemmel kontaktlencsében vagy szemüvegben.
 • Soha ne használja újra a már egyszer felhasznált ápolószert! A lencsetokot, ha a lencsék nincsenek benne, tartsa szárazon!
 • Hölgyek figyelem! A hosszú köröm nem ideális kontaktlencse viselõknek! Viszont nem sokan tudják, hogy még a rövid köröm is kárt tehet a lencsében, vagy - ami rosszabb - a szemben, ha sérült, vagy frissen van vágva. A körömreszelõvel ilyenkor le kell tompítani a köröm élét!
 • Ha itt a nyár, a Balatonba, Dunába, Tiszába és a többi természetes vízbe ne menjen kontaktlencsével! Sajnos a fertõzés veszélye nagyon magas!
 • Ha mindenféle kontaktlencse ápoló szerre allergiás, próbáljon ki egy hidrogén-peroxidos rendszert. Meg fog lepõdni!
 • Olyan szappant használjon a kontaktlencse kezelése elõtt, amelyik nem hagy a kezén semmilyen ragadós (visszazsírzó vagy hidratáló) anyagot. Tönkreteheti a lencsét!
 • Uszodába ne menjen kontaktlencsében vagy használjon tökéletesen záró úszószemüveget. A fertõzésveszély nagyon nagy!
 • Óvatosan bánjon a hidratáló hatású készítményekkel! Ha a szeme környékét keni velük, a bõrön át felszívódva a lágy lencsén eltávolíthatatlan lerakódásokat képezhet. Megoldás: este kenje be magát, miután kivette a lencsét vagy a szemkörnyéket hagyja ki. A hidratáló szappanok és tusfürdõk használatakor is ügyeljen ezekre!
 • A kontaktlencse kezelése elõtt, kézmosás után mindig 100% pamut törölközõvel törölje szárazra a kezét, mert gyakran elõfordul (fõleg mûanyagszálas törölközõknél), hogy a kezén maradnak apró mûszálak, így a kontaktlencse behelyezésekor kellemetlen szúró érzés léphet fel.

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark