Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Hasznos tanácsok Szemüvegeseknek Hogyan tisztítsa a szemüvegét?

Hogyan tisztítsa a szemüvegét?

szemuveg_tisztitasaA megfelelő szemüveg kiválasztása nem egyszerű feladat, de ha egyszer megtaláljuk a megfelelőt, többé már nem szívesen válunk meg tőle. Ha azonban hosszabb távon is élvezni szeretnénk az általa nyújtott előnyöket, fokozott figyelmet kell fordítani a helyes ápolásra, tisztításra, hiszen ezáltal meghosszabbíthatjuk kedvenc okulárénk hasznos élettartamát.

Az alábbi jó tanácsok betartásával nem csak a kellemetlenségektől és bosszúságoktól kímélhet meg magát, hanem a felesleges kiadásoktól is.

 

A szemüveglencse tisztítása
– Első lépésként öblítse le a szemüvegét langyos folyóvíz alatt, hogy megtisztítsa a porszemektől, amelyek karcolásokat okozhatnak! Sose tisztítsa szárazon, mert a dörzsölés a karcmentesítő rétegben is kárt tehet, ami a továbbiakban így már nem fog védelmet nyújtani a mechanikai sérülésekkel szemben.
– A szemüveglencse tisztításához használjon mindig az optikai szaküzletekben kapható speciális tisztító folyadékok és kendőt.

TIPP! Magic Cleaner szemüvegtisztító spray - antisztatikus filmréteget képez a lencsén, portaszító hatású és védi az anti-reflex réteget. Foltmentesen eltávolítja a zsíros lerakódásokat a lencséről, de nem károsítja a szemüvegkeretet.

– Sose próbálja lehelettel benedvesíteni a lencsét, mert zsíros pára kerülhet arra.
– Papírzsebkendő vagy papírtörlő használata abszolút tilos! Ezek sokszor durva farostokat tartalmaznak, melyek a lencséket tartósan károsíthatják.
– A hiedelemmel ellentétben a szarvasbőr csak az üvegből készült lencsék esetében hatékony, műanyag lencséknél egyáltalán nem használható tisztításra.

A szemüvegkeret tisztítása
– A keret tisztításánál figyeljen arra, hogy ne érje fizikai behatás a lencséket!
– Fontos, hogy a szemüveget mindig az orrnyeregnél fogja meg és ne a száránál!
– A keret tisztítását langyos, esetleg folyékony szappanos vízben puha törlőkendő
segítségével végezze!

Ultrahangos tisztítás és kisebb szemüvegszerviz
A rendes éves szemvizsgálat során javallott az Opticnet Partnerek szakértő látszerészeivel elvégeztetni a szemüvegének ultrahangos tisztítását. Ez a szemüveg tisztításának gyors és hatékony módszere. Az ultrahang rezgései még a legmakacsabb szennyeződéseket is eltávolítják a lencséről a nehezen elérhető helyekről is. Az optikában kérhet egy kisebb szemüvegszervizt is. Ilyenkor minden csavart meghúznak, a szárakat kimegigazítják, az orrnyerget beállítják, hogy szemüvege ismét tökéletesen illeszkedjen az Ön arcára. ezt a karbantartást az opticnet Partnerek ingyen ajánlják Önnek hat alkalommal, új szemüvege mellé!


Tisztítószerek
Az agresszív anyagok a lencsékben maradandó károsodást okoznak. Kerülje szemüvege acetonnal, ammóniával, éterrel, ragasztóval, parfümmel, hajlakkal, háztartási tisztítószerekkel és rovarirtó szerekkel való érintkezését!

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark