Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Hasznos tanácsok Szemüvegeseknek Melyik szemüveg illik az arcformájához? (II. rész)

Melyik szemüveg illik az arcformájához? (II. rész)

Az előző cikkünkben bemutattuk, milyen arcformához mely keretek illenek, nem szóltunk viszont arról, hogy a jól megválasztott szemüveg segíthet a nem kívánatos tulajdonságok leplezésében, vagy éppen az előnyös formák kiemelésében.

Orr és szem

kep62.jpg kep61.jpg
kep60.jpg kep59.jpg

Hosszúnak találja az orrát? Rövidebbnek tűnik, ha alacsony híddal ellátott keretet használ, ezáltal a hosszú orr kevésbé feltűnő. Az ilyen keret optikailag rövidíti az orrot, mivel olyan benyomást kelt, mintha az orra csak a szemüvegnél kezdődne. Sötét színű híd használatával a hatás tovább fokozható.

Előfordulhat, hogy orra éppen kicsi. Ebben az esetben válasszon magas híddal ellátott szemüveget. Azok a keretek, amelyeknek hídja a lencse felső síkjában található, optikailag nyújtják az orrot. A szemek közti távolság a híd hosszával optikailag csökkenthető vagy éppen növelhető.

Szemei közel állnak egymáshoz? Akkor válasszon keskeny, világos színű híddal és sötét vagy elütő színű keretet, mert ezáltal a szemek közti távolsági optikailag növelhető. Figyeljen arra, hogy a lencsék ne legyenek túl nagyok, mert nagyméretű lencsék esetén a hatás elmaradhat!

Ha szemei távol állnak egymástól, akkor válasszon feltűnő színű, széles híddal ellátott világosabb keretet. Ez optikailag közelebb hozza szemeit, így arca kevésbé tűnhet szélesnek.

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark