Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Riportok Sztárinterjú Csollány Szilveszterrel

Sztárinterjú Csollány Szilveszterrel

Csollány SzilveszterCsollány Szilveszter többszörös olimpiai, Európa- és világbajnokkal arról beszélgetünk, milyen is az élete azóta, hogy nem elsősorban a körül a bizonyos gyűrűpár körül forog.

A közvélemény legutóbb a Sztárok a jégen egyik versenyzőjeként izgulhatott érted újra. Mennyiben változott meg az életed, amióta abbahagytad a versenyszerű sportolást?

Két dologra koncentrálok mostanában, de mindkettő gyerekekkel kapcsolatos. Az egyik az általam vezetett iskola, a másik pedig a családom. Utóbbinak fontos apropója, hogy pár héttel ezelőtt született meg a harmadik kislányom, Kincső.

Gratulálunk! Mesélnél kicsit bővebben is az iskoládról?

A neve Csollány Tornaiskola. Kifejezetten hobbijellegű órákat tartunk a gyerekeknek, vagyis nem versenysportra készítjük fel őket itt. Elég kicsi intézmény, korhatár nélkül látogatható, igazából úgy kell elképzelni, mint bármely iskolán kívüli foglalkozást, ahová a szülő elviheti a gyerekét. Egy órás, tornán alapuló testmozgás, mozgunk, játsszunk. Számomra az a fontos, hogy a gyerekek a torna alapvetéseit ismerjék meg.

Egy huszárvágással áttérnék a konstans témánkra... Mióta tudod, hogy szükséged van szemüvegre?

A helyzet elég furcsa, ugyanis valahogy én már előbb voltam szemüveges, minthogy igazán tudtam volna róla - azaz egy éves koromtól. Négy dioptriás szemüveggel indultam, sőt, szemtengelyferdülésem is volt, amit műtéti úton szépen korrigáltak. Egy éves korom óta azonban a szemüveg maradt - immár 37 éve - változó dioptriákkal. Igazából szinte csak akkor nincs rajtam, amikor alszom.

Ezek szerint a kontaktlencse szóba sem kerül Nálad.

Nem bizony. Gyerekkoromban próbálták ráerőltetni, de gondolhatod, mi az eredménye, ha egy gyerek szemébe valamit bele próbálnak tuszkolni.

És a sportolás során hogyan oldottad meg a szemüvegkérdést?

A sportban igazából sosem zavart, hiszen amikor tornáztam, egyszerűen levettem a szemüveget.

Hány szemüveget használsz és milyen sűrűn készíttetsz magadnak?

Kettőt használok, az egyiket most alakíttattam át dioptriás napszemüvegre, köszönet érte az Opticnetnek. Egyébként csak akkor csináltattam, ha mindenképpen szükség volt rá.

Márkahű vagy? Van esetleg kedvenc brand, amihez ragaszkodsz?

Nem. Igazából nem számít nekem a márka - igazán nem is ismerem őket - sokkal fontosabb, hogy ne legyen horribilis az összeg, amibe kerül. 15-16 ezer forint körül szoktam általában költeni rájuk. Az az érdekes, hogy amikor drágább szemüvegem volt, mindig elvesztettem vagy eltörtem, legutóbb egyet például elég messze, Dél-Afrikában.

Felismernek az utcán? Emlékeztetnek nap mint nap arra, hogy olimpiai bajnok vagy?

Sopronban élek. Mivel kisváros, nagy szó volt, amikor ideköltöztem. Igen: felismernek, gratulálnak még ma is. Mondok egy példát. Az iwiwen 1900 ismerősöm van. Természetesen nem ismerem valamennyijüket személyesen, de talán ez is egy jele annak, hogy sokan szeretnek, hiszen különben nem akarnának az ismerőseim lenni.

Honnan követed majd az olimpiai eseményeket - itthon, a tévé elől vagy kiutazol Kínába?

Két igen a válaszom. 8-ától 18-ig kint tartózkodom, de az olimpia 24-ig tart.

Mit gondolsz a Tibetet övező, nagy port kavart eseményekről?

Az a véleményem, hogy ha nem Kínában lenne az olimpia, mindez nem feltétlenül történt volna meg. Most ez fontos volt Tibetnek, mert mindenki odafigyel. De én nem gondolom, hogy a sportot össze kellene keverni a politikával. Bojkottálni is butaság. Akkor már miért nem olyan feltétellel adták eredetileg Kínának az olimpiát, hogy Tibet szabaduljon fel?

Lesz olyan sportág, amit előnyben részesítesz ott kinn?

Igazából minden érdekel, ahol magyar érdekeltség lesz, de a női kézilabdát vagy a férfi-női vízilabdát például mindenképpen meg szeretném nézni. Meg egy kosárlabda meccset is mindenképpen.

Torna?

Egyértelmű! Bár a tornadöntőre már nincs jegy, de maximum majd figyelemmel követem a selejtezőt. Mindegy, milyen sportág - a mieinkért ugyanúgy fogok izgulni.

Mit üzensz az olvasóknak?

Hogy a hosszú élet titka a sport. Ha egy-két alkalommal kocogunk hetente - máris meghosszabbítjuk az életünket!

Köszönjük az interjút!

Csollány Szilveszter legjobb eredményei:

  • olimpiai bajnok (2000, gyűrű)
  • olimpia 2. (1996, gyűrű)
  • olimpia 6. (1992)
  • világbajnok (2002, Debrecen)
  • 5x vb-2. (1992, 1996, 1997, 1999, 2001 - gyűrű)
  • Eb-1. (1998, gyűrű)
  • 2x az Év sportolója (2000, 2002)

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark