Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Riportok Sztársarok: Falusi Mariann

Sztársarok: Falusi Mariann

falusi_mariann"A jó szemüveg a figyelemfelkeltés hatásos eszköze!" Interjú Falusi Mariannal.

Az Opticnet Magazin 5.számának elkészítése kapcsán a Pa-dö-dö-s Falusi Mariannt vettük górcső alá, hogy megtudjuk az énekes-műsorvezető mi alapján választja ki harsány stílusához illő szemüvegeit.

Immáron több mint 20 éve vagy jelen a könnyűzenei piacon. Hogyan jött az ötlet, hogy Lang Györgyivel megalapítsátok a Pa-dö-dő zenekart?

Együtt játszottunk a Rémségek kicsiny boltja című musicalben, és mivel elég egyformán gondolkodtunk a munkáról, elhatároztuk, hogy bár a Györgyi színésznőként dolgozott a Pécsi Nemzeti Színházban, én pedig a Studium Dixieland zenekar szólistája voltam, együtt csinálunk valami olyat, amit előttünk még senki.

Mindig is furdalta az oldalamat, hogy mit takar a Pa-dö-dő elnevezés? Van ennek a névnek valamilyen különleges története?

Pa-dö-dő /pas-de-deux/ balett szakkifejezés, páros táncot, kettős lépést jelent.

Sosem gondolkodtál el azon, hogy szólókarrierbe kezdj?

Nincs szóló vagy együttes karrier. Mindenkinek van egy karrierje, ami időről időre különböző állomásokhoz ér, az állandó életem végéig tartó munkám, dolgom a Pa-dö-dő, és emellett sok-sok mindent csinálhatok kedvemre.

Köztudott, hogy szakmai szempontból is nagyon sokszínű vagy. A zenélés mellett láthattunk már műsorvezetőként a Reggeli című műsorban, de számos filmben és színdarabban is feltűntél már. Melyik terület áll a legközelebb ezek közül a szívedhez és miért?

Mindig az aktuális, mert szeretek kísérletezni, kipróbálni magamat, érdeklődő, és rugalmas vagyok, és remélem sikerül ezt meg is őriznem.

A 80'as években megnyerted a Kit mit Tud? című kutatóversenyt, 2008-ban pedig Zsűritagként vettél részt a Csillag születik című műsorban. Mesélnél erről nekünk! Milyen tapasztalattal lettél gazdagabb? Milyen érzés volt a másik oldalon részt venni egy ilyen dologban? Elvállalnád újból?

Mindkettőnek bármikor nekivágnék ugyanúgy. Érdekes és nagyon felelősségteljes volt a zsűrizés, bár azt hiszem fura, hogy ezt mondom, de most sokkal jobban oda kell figyelni ezeken a versenyeken. Annak idején, amikor én voltam a versenyző, nem volt ezerféle lehetőség, de jobban működött az önismeret, önkontroll, és elfogadtuk a zsűri segítő döntését. A Ki mit tud '83 után egyetlen felkérést sem kaptam, és nem írtak hiszterizáló cikkeket az újságok az evési, barátkozási, fogyókúrás, utazási, tanulási és párválasztási szokásaimról. A mostani versenyzőknek - és már nem csak a nyerteseknek - ezt mind-mind el kell viselniük, megfelelni egy fokozott médiamanipulációnak, és szinte elsikkad a teljesítményük...szóval úgy érzem, sokkal nehezebb dolguk van és pont ezért nagy az ítészek felelőssége ott a zsűriben. Ezt éreztem én is.

Visszagondolva tetteinkre sokszor később okulunk, és legszívesebben visszamennénk az időbe és sok mindent másként csinálnánk. Mit gondolsz erről? Van olyan dolog, amit te másként csinálnál?

Semmi, de semmi.

A Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor előtt azt nyilatkoztad, hogy az utazós mackódat viszed magaddal. Van esetleg olyan dolog, ami nélkül nem indulsz el reggel, valami, amit mindig magadnál hordasz?

HahaSmile, a kocsi kulcs és ugye azt hamar észreveszem, ha otthon hagyom. Aztán a notesz, ami nélkül üres a fejem, a mobiltelefon, ezt azt hiszem, nem kell magyarázzam, és a szemüvegem, mert mindezekből egy kukkot sem látok nélküle.

Egy hosszú kimerítő nap után, mi az, amire a legjobban vágysz?

Úszás, színház, mozi, koncert, tv...és tudom, hogy nem beugratós a kérdés, ezekhez is kell a szemüveg.

A Pa-dö-dő már kezdetektől fogva harsány, kihívó stílusával hívta fel magára a közönség figyelmét. Téged is gyakran láthatunk formabontó, színes szemüvegekben. Mindig Te választod ki, hogy milyen szemüveget viselj?

Szeretem az érdekes design-t, mert szerintem kiemeli a lényeges dolgokat. Mindig én választok.

A zenei ipar nagyon pörgős, így adódhatnak olyan helyzetek, amikor egy szemüveg gátol a mozgásban. Szoktál ilyenkor kontaktlencsét is viselni, vagy szívesebben maradsz inkább a szemüvegnél?

Próbáltam a kontaktlencsét, de nagyon nehezen illik a szememre, és azt hiszem, hogy a szemüveg, egy jó szemüveg akár fegyver is lehet, a figyelemfelkeltés hatásos eszköze, persze ha jó dögös és passzol az egyéniséghez.

Mióta viselsz egyébként szemüveget? Milyen szemüveget hordasz jelenleg?

Kb. 5 éve kezdtem olvasószemüveget hordani, de mivel 50 éves vagyok, már elkél a távolba pillantó segítség is. Most egy multifokális, Hoyalux iD MyStyle szemüvegem van, ami azért tökéletes, mert nem kell két szemüveget

cserélgetnem, hogy távol is kapjak egy kis rásegítést, ha felpillantok, ugyanakkor olvasni is tudjam a kezemben lengetett újságot.

Milyen szempontok alapján választasz szemüveget? Van olyan márka, amit különösen kedvelsz? Hány szemüveged van összesen?

Nem vagyok márkafüggő, de most a 3. Silhouette-m van, könnyű, bár néha kissé diszkrét, már ami az én stílusomat illeti, de amúgy belesimul a hétköznapokba. Emellett van vagy 5-6 szemüvegem, bolondos párducmintástól a teknőckeretes kékszárúig, világoskék vékonyfémtől a Ságvári Endre design-os gömbölyűkeretesig. Imádom őket!

Milyen gyakran csináltatsz magadnak új szemüveget?

Hanyag vagyok, amikor az előző már kicsit gyengül, vagyis bemozdul a szemem, akkor azonnal. Számítógépezek, olvasni is szeretek, és megőrülök, ha nem látom a kekszeken, hogy hány kalória van bennük, vagy nem tudom elolvasni az apró betűs használati utasításokat.

Van esetleg valami izgalmas, vagy vicces történeted a szemüvegeddel kapcsolatban?

Volt egy szép lazacszínű keretem, de ráültem nemrég. Ez nem vicces, ez rém szomorú...

Tudjuk nagy a rajongásod a keleti kultúra iránt. Mi az, ami a legjobban megfogott Ázsiában?

A vallás, a kultúra, a vegetáció, az emberek, a kaja, minden szőröstül – bőröstül, úgy ahogy van.

A minap olvastam, hogy nemrég érkeztél vissza Ázsiából, ahol néhány kellemes napot tölthettél el az édesanyáddal és a barátaiddal. Milyen tapasztalattok gazdagodtatok az út során? Volt esetleg valami érdekes sztori, ami szívesen megosztanál velünk is?

Háááát, úgy hiszem, hogy így kiemelve semmi sztorit nem tudnék mesélni, bocs, de nem is ez a lényeges. Jaaaa, jó kis optikai boltok vannak Thaiföldön, aránylag alacsony árakkal, és naná, hogy ott is vettem 3 új keretet. Wink

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark