Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Szolgáltatások Hallásvizsgálat, hallókészülékek

Hallásvizsgálat, hallókészülékek

dot_BTE_mbAz Opticnet az egészségtudatosság jegyében a látáskorrekciós problémák megelőzése és kezelése mellett, a halláskárosodást elszenvedők életminőségének javítsására is nagy hangsúlyt fektet.

Ennek jegyében portfoliónk új szolgáltatással bővült, így bizonyos Opticnet Partner optikákban már átfogó hallásvizsgálat és hallókészülékek széles választéka is elérhető.

Beszállítóink között tudhatjuk a Siemens-t és a a számos sikerdíjjal jutalmazott ReSound márkát forgalmazó Danavox-ot is. A megvásárolható készülékekről részletesebb információt a Márkák menüpont alatt talál!

 

A látásunkhoz hasonlóan a hallóképességünk, illetve annak hiánya is kihatással van az életünk szinte minden területére. A fülünk a levegőben terjedő rezgéshullámokat dolgozza föl, melyet az agyunk hangokká alakít át, így segíti a tájékozódást. Vagyis meghatározza a körülöttünk levő világot, de emellett kontrollálja az egyensúlyunkat is.

Talán meglepően hangzik, de a halláskárosodás szinte minden családot érint Európában. Felmérések szerint minden hatodik ember hallássérültnek tekinthető, de csak egy nagyon kis hányaduk végeztet hallásvizsgálatot és visel hallókészüléket. Ez azért szomorú, mert a hallásveszteség kezelése nem jelent feltétlenül nagy költségeket, és a kutatások azt bizonyítják, hogy a modern hallókészülékek hozzásegítenek az általános jó közérzet eléréséhez és használóik életminősége bizonyítottan javul.*

Ez a szám mindenesetre valóban megdöbbentő! De mi okozhat halláskárosodást?

  • egészségügyi problémák (pl. a fülzsír elzárja a hallójáratokat, a dobhártya kilyukad, abnormális csontosodás a középfülben stb.)
  • idegi eredetű problémák (pl.:fülzúgás)
  • hosszabb távon külső behatások (pl: túlzottan hangos környezet - munkagépek, hangos zene a szórakozóhelyeken stb.)
Hallási nehézségei vannak? Hová forduljon segítségért?

Első lépésként keresse fel az Opticnet egyik audiológus szakemberét és végeztessen hallásvizsgálatot! Ha a halláskárosodása idegi eredetű, az audiológus segít majd kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb hallókészüléket, illetve segít eldönteni, hogy egy vagy két készülékre van szüksége!

A legközelebbi hallásvizsgálatot végző Opticnet Partner optikát ITT találja!

 

*Forrás: "Evaluation of the Social and Economic Costs of Hearing Impairment", October 2006, Hear-it AISBL

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark