Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Főoldal Alap A társadalom szolgálatában Amikor szól a szív...

Amikor szól a szív...

szol-a-sziv-alapitvany-logoMagyarországon a súlyos fokban látássérült gyermekek oktatásának – nevelésének, hagyományosan legnagyobb méretű, országos speciális intézménye a Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Diákotthona és Gyermekotthona. A vak gyermekek nevelésére-oktatására létrehozott intézmény nagy múltra tekint vissza, hiszen a látássérültek intézményes nevelése 1825 óta működik Magyarországon.

Ez a nagy múltú intézmény, szimbolikus intézmény is egyben. Mint hosszú neve is mutatja, többcélú, komplex feladatot lát el, így nem csupán az oktatás-nevelés színtere, hanem a gyógypedagógus-képzés gyakorló intézménye is, integrációt ellátó és támogató központ, a „vakügy” szimbóluma, társadalmi jelképe.

Az intézmény elsődleges célja, hogy a hagyományait megőrizve, a nevelés-oktatás színvonalát magas szinten tartsa, az átalakuló oktatási rendszerben biztos pontot, stabil hátteret jelentsen a látássérült diákok és családjaik számára, ezzel is elősegítvén számukra a sikeres társadalmi beilleszkedést és a produktív, teljes élet megtapasztalását. Az intézmény elkötelezett támogatója a „Szól a szív…”közhasznú alapítvány, mely 1987 óta látja el feladatát egyéni és szervezeti felajánlásokból és pályázatokon elnyert támogatásokból. Jelenleg azért dolgozik az alapítvány, hogy a gyermekek részére megvalósulhasson az iskolaudvar átalakítása több funkciós parkká, ahol játszótér, sportfoglalkozásokhoz kialakított terület és pihenőkert kapna helyet.

Az Opticnet Partnereknek már évek óta szívügye látássérült embertársainknak a segítése, ezért idén februárban is egy jelentősebb összeggel támogatjuk a „ Szóla szív…”alapítványt, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek részesülhessen ebben a magas szintű, speciális oktatásban.

Kérjük, Ön is gondoljon azokra a gyerekekre, akik fizikailag hátrányos helyzetük miatt speciális oktatásra szorulnak és amennyiben lehetősége van rá, kérjük, segítse adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adományokkal az alapítvány munkáját! Minden 1%-os felajánlás abban segít, hogy közösen megteremtsük számukra az esélyt egy teljesebb életre!

 

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark