Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Főoldal Alap A társadalom szolgálatában Informatika a látássérültekért

Informatika a látássérültekért

Infoalap_logoManapság sokan, sokféleképpen dolgoznak a fogyatékkal élő emberekért, különböző segédeszközökkel és szolgáltatásokkal próbálják javítani sérült embertásaik életminőségét. Jelen szellemiség jegyében jött létre 12 évvel ezelőtt az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány  is, melynek célja, hogy napjaink rohamosan fejlődő számítástechnikai és kommunikációs eszközeit (számítógép, mobiltelefon, scanner, stb.) használhatóvá, és adományozás útján elérhetővé tegye a vak és gyengénlátó emberek számára.

 

Az Opticnet Partnereknek ugyancsak szívügye látássérült embertársaink segítése, ezért márciusban egy jelentősebb összeggel támogattuk az Alapítványt, hogy minél több emberhez juttathassák el ezen hasznos segédeszközöket.

Az alapítvány képernyőolvasó és nagyító szoftverek honosításával, fejlesztésével, valamint használt számítógépek adományozásával igyekszik megkönnyíteni a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait. Az Alapítvány eddigi működése során közel 2000 vak és gyengénlátó ember számára tette lehetővé speciális szoftverek, használt számítógépek és más, informatikai segédeszközök (pl. scannerek, digitális diktafonok, stb.) adományozásával, hogy tanuljanak, dolgozzanak, megtervezzék, és hasznosan eltöltsék a szabadidejüket. A speciális szoftverek és a számítógépek, diktafonok használata révén a vak és gyengénlátó emberek aktív és meghatározó részesei lehetnek napjaink információs társadalmának.

Kérjük, Ön is gondoljon azokra, akik szemüveggel vagy kontaktlencsével sem tudják elolvasni hivatalos leveleiket, kedvenc újságjukat vagy iskolai jegyzeteiket, és amennyiben lehetősége van rá, kérjük, segítse adója 1%-ának felajánlásával vagy egyéb adományokkal az alapítvány munkáját! Minden 1%-os felajánlás abban segít, hogy közösen láthatóvá tegyük a világot sérült társaink számára. Mindössze négy 1%-os felajánlásból egy látássérült ember használt számítógéphez, 12 felajánlásból pedig képernyőnagyító szoftverhez juthat!

Infoalap_szorolap

Amennyiben segíteni, támogatni szeretné az Alapítványt, szándékát az alábbi elérhetőségeken jelezheti:

Email: s Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefon: (06)1-273-31-82

Az Alapítvány adószáma: 18171776-2-42


Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark