Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Főoldal Alap A társadalom szolgálatában Vakfoci válogatott győzte le a sztárokat

Vakfoci válogatott győzte le a sztárokat

foci vincze

Van egy sportág, amit szinte mindenki ismer és nagy valószínűséggel játszotta már életében. Igen, a fociról beszélünk, focizni mindenki tud valamennyire, mondhatnánk, de mi történik, amikor nem látunk semmit és csak segítők bekiabálása és csörgőlabda segítségével tudunk tájékozódni a pályán? Vakfoci!

Egy alig ismert sport, amely egyébként paralimpiai sportág is. Ezt a sportot próbálhatta ki egy sztárokból álló csapat, akik a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének (LÁSS) csapata ellen játszhattak egy mérkőzést a budapesti MOM Sport Uszoda és Sportközpont műfüves pályáján.

Az esemény apropója, hogy a Magyar Optikus Ipartestület, a nagy kontaktlencse gyártókkal karöltve meghirdette a „Május a Kontaktlencse viselés hónapja” kampányát. A támogatók felajánlottak bruttó 500 000 forintot a LÁSS Egyesületen keresztül a vakfoci csapatnak. A támogatást egy nemzetközi vakfoci bajnokság megrendezésére fordítják majd, mely a tervek szerint Budapesten kerül megrendezésre júliusban.

A sztárcsapat kapitánya Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó volt, a játékosokat Szabó Kimmel Tamás és Thuróczy Szabolcs színművészek, Walkó Csaba, a Compact Disco zenekar énekese és Hajdú Attila egykori válogatott kapus alkották. Bár mindegyikük rendelkezik focis múlttal, ezúttal ez nem igazán számított, hiszen az esélyegyenlőség jegyében szemkötőben léptek a pályára.

vakfoci

A sztárcsapat tagjai közül Vincze Ottó szokott hozzá leggyorsabban a rendhagyó körülményekhez, Walkó Csaba szemkötőben is bátran mozgott a pályán, míg Szabó Kimmel Tamás és Thuróczy Szabolcs gyakran segítségre szorult.

Mivel a LÁSS Egyesület látássérült vakfocistái összeszokott csapatot alkotnak, fantasztikus összjátékukkal, majd lövéseikkel rendesen megizzasztották a kapuban álló Hajdú Attilát. A vakfocisták számtalan gólhelyzet után végül egy bravúros bombagóllal 1:0-ra megnyerték a mérkőzést.

Mindenkinek ajánlom, hogy menjen el egy vakfoci meccsre, mert ezek a fiúk igazi példaképek. Fogyatékkal élnek, de sportolnak, méghozzá nem is akármilyen színvonalon. Biztos vagyok benne, hogy a nemzetközi porondon is megállják a helyüket – mondta a mérkőzés után Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó.

A LÁSS Egyesület vakfoci csapata játszott már látó emberek ellen, de arra még nem volt példa, hogy profi labdarúgók is legyenek köztük. A meccset minden résztvevő rendkívül élvezte.

Az Opticnet büszke arra, hogy az optikai kiskereskedelmi szereplők közül az egyetlen, aki főtámogatóként jelen volt az eseményen.

Továbbra is fontosnak érezzük, hogy a hasznos szakmai összefogásokat támogassuk és mindenki mást is erre buzdítsunk!

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark