Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Márkák Almenük Tipton Régi filmekből és bakelit lemezekből szemüveg?

Régi filmekből és bakelitlemezekből szemüvegkeret?

tiptonMinden lehetséges Tipton Zakariás szerint. Teljes mértékben újrahasznosított anyagokból készült keretei az egész világon híresek. Még az extravagáns kereteket imádó Elton John is két teljes kollekciót vásárolt belőlük.

Feltaláló szeretett volna lenni, de úgy esett, hogy Tipton Zakariás keretkészítő lett, aki különböző újszerű anyagokból készít szemüvegeket már évek óta. Csupán 16 éves volt, amikor belekezdett a szemüvegkeret készítésbe. Amikor felírták első szemüvegét, úgy vélte, hogy a dizájner keretek amelyekkel találkozott túl drágák és úgy érezte, hogy Ő sokkal különlegesebb és kedvezőbb árú dolgokat tud létrehozni. Egyéb anyagok hiányában az apja régi bakelitlemezeiből kezdett el kereteket gyártani.

Eleinte csak hobbinak tekintette tevékenységét, de miután befejezte optikusi tanulmányait megalapították öccsével, Zoltánnal, közös cégüket, a Vinylize-ot. 2001-ben látott napvilágot első kollekciójuk. 2007 óta a Tipton Eyeworks saját bakelitlemezeket is adott ki, amelyeken olyan, a Tipton testvérek által elismert bandák szerepeltek, melyek kevésbé ismertek. Az el nem adott példányokból szemüvegkeretek és tokok készültek.

Az ifjú dizájner legújabb kollekciója kulturális szemét újrahasznosításával készült. A bakelitlemezek mellett filmes keretek is készültek régi 16 és 33 mm-es filmtekercsekből. Szóval, ha valaki szeretné, hogy szemüvegét  klasszikus filmek díszítsék, bátran választhat ezek közül.

Tipton Eyeworks különleges termékei már számos rangos díjat nyertek. Habár a cég nemzetközi sikereket ért el, Zakariás Magyarországon él és alkot. Édesanyja szülővárosában, Budapesten folytatja világhódító újrahasznosító, környezetbarát és kreatív munkáját.

www.tipton.hu

ByeAlex

 

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?





Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark